Glas vervangen Ede

Voor glas vervangen zijn verschillende redenen denkbaar. Bij glasschade wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe ruit. Maar ook het verduurzamen van je huis kan een motivatie zijn. Door bijvoorbeeld te kiezen voor glas met betere isolatiewaarden breng je dit doel dichterbij.

In Ede en omgeving staan wij met onze vakkundige glasservice voor je klaar. Glas vervangen is voor ons inmiddels een routineklus geworden. We vervangen wekelijks tientallen ramen. Wil je onze hulp inroepen? Bel dan 026 - 200 62 02 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

Glas vervangen Ede voor betere isolatie

Je matig isolerende glas vervangen door het nieuwste isolatieglas kan een serieuze impact hebben op je energieverbruik. Heb je een woning die al wat ouder is dan zou het kunnen dat je ramen nog niet optimaal isoleren.

Dat gaat zeker op bij enkel glas. Enkel glas bestaat uit slechts een enkele glaslaag. Daardoor isoleert het niet of nauwelijks.  Maar ook bij oudere ramen van dubbel glas zou je kunnen overwegen om ze te laten vervangen door een nieuwere versie. Het nieuwste HR ++ (hoogrendement) glas isoleert over het algemeen 2 tot 3 keer beter dan verouderd dubbel glas.

Huidige glas vervangen door HR++ isolatieglas

Als je tegenwoordig een nieuwbouwwoning koopt is deze standaard voorzien van HR++ glas. HR glas verschilt op twee punten wezenlijk van traditioneel dubbel glas.

In de eerste plaats wordt bij HR glas de ruimte tussen de glasplaten (de sponning) opgevuld met een edelgas. Bij traditioneel dubbel glas wordt dat gedaan met lucht. Daarnaast heeft HR glas een warmte reflecterende coating aan de binnenzijde van het glas. Hierdoor wordt de warmte als het ware teruggekaatst door het glas. Deze coating ontbreekt bij traditioneel dubbel glas.

Door deze ontwikkeling heeft HR glas veel betere isolatiewaarden dan traditioneel dubbel glas. Wil je besparen door minder te hoeven stoken? Wellicht kun je dat doel bereiken door HR isolatieglas te laten plaatsen.

Glas vervangen Ede bij glasschade

Een kapotte ruit levert altijd een vervelende situatie op. Het is niet alleen onveilig, het zorgt ook voor tocht en kou in huis. Reden te meer om het glas zo snel mogelijk te laten vervangen.

In Ede en omgeving kun je 24/7 een beroep doen op onze spoedservice. Als er bij jouw glas vervangen moet worden vanwege glasschade, komen we op ieder moment van de dag zo snel mogelijk naar je toe.

Kunnen we niet direct een nieuwe ruit plaatsen, dan leggen we eerst een noodvoorziening voor je aan. Zo ben je in ieder geval beschermd tegen de grootste ongemakken bij glasschade.

Glas vervangen bij glasschade in Ede

Glas vervangen Ede bij lek dubbel glas

Je hebt te maken met lek dubbel glas als de ruimte tussen de glasplaten niet langer luchtdicht is. Zodra de stilstaande lucht of het isolerende gas in de sponning in contact komt met vochtige buitenlucht verlies je de isolerende werking van het raam.

Lek dubbel glas kan helaas niet gemaakt worden. De enige oplossing voor een lek raam is een compleet nieuw raam laten plaatsen. Alleen dan krijg je de isolerende werking en de helderheid van het raam volledig terug.

Zie je condens of vuil aan de binnenzijde tussen de glasplaten? Dan heb je waarschijnlijk te maken met lek dubbel glas. Bel in dat geval 026 - 200 62 02. Dan komen we in Ede en omgeving snel naar je toe om het glas te vervangen.

Glas vervangen Ede: hoe gaan we te werk?

Om je een idee te geven wat we allemaal doen wanneer we glas vervangen, volgt hier een overzicht in een aantal stappen:

  1. We startten met een inspectie van het raam in kwestie.
  2. Bij vervanging zullen we de ruit eerst inmeten.
  3. Zodra we de juiste afmetingen hebben verkregen bestellen we het glas.
  4. We verwijderen het oude raam.
  5. Vervolgens maken we het kozijn geschikt voor de nieuwe glasplaat.
  6. We plaatsen zorgvuldig het nieuwe glas met behulp van steunblokjes en stelblokjes.
  7. Als het raam geplaatst is brengen we glaslatten aan en kitten we het raam luchtdicht af.

Glas vervangen Ede: neem contact op met Glaspunt B.V.

Wil je glas vervangen in Ede of omgeving? Doe dan een beroep op onze glasservice. We staan 24/7 voor je klaar. Bel 026 - 200 62 02 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier. Dan komen wij snel naar je toe bij glasschade of wanneer je vanwege een andere reden je glas wilt laten vervangen.