Dubbel glas lek Ede
Wanneer je dubbel glas lek is lijkt het alsof je ruiten constant beslagen zijn. Doordat de ruimte tussen de glasplaten niet langer luchtdicht is zullen vocht en kalk zich gaan afzetten tegen de binnenzijde van het raam. Hiermee verdwijnt ook grotendeels de isolerende werking van dubbel glas.
Helaas is het niet mogelijk om een lek raam te repareren. Zie je dat jouw dubbel glas lek is, neem dan contact op met Glaspunt B.V. door te bellen naar 026 - 200 62 02 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Wij zullen het lekke raam dan zo snel mogelijk voor je vervangen.
Dubbel glas lek Ede: hoe herken je dit?
Dubbel glas dat lek is kun je herkennen aan de volgende kenmerken:
- De aanwezigheid van vocht of condens op het glas tussen de glasplaten.
- Wanneer er vlekken, strepen of vuil op het glas tussen de glasplaten te zien zijn.
- Doordat er een blauwe waas zichtbaar is op het glas, die niet verdwijnt na het schoonmaken.
- Als je een wittige waas waarneemt op het glas tussen de glasplaten.
Nu hoef je niet direct in paniek te raken wanneer je condens op je ramen aantreft. Condens is een natuurlijk verschijnsel dat wordt veroorzaakt door de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Meestal zie je condens alleen in de ochtend en in de avond en trekt het na een poosje vanzelf weer weg.
Condens op de binnenkant van je ramen ontstaat doordat de warme lucht van binnen condenseert op het koude raam. Deze vorm van condens komt voor bij ramen die nog niet optimaal geïsoleerd zijn, bijvoorbeeld bij ramen van enkel glas. Het zou ook kunnen duiden op een gebrek aan ventilatie.
Condens op de buitenkant van je ramen is juist een heel positief signaal. Dat betekent dat het glas goed isoleert.
Dubbel glas lek Ede: hoe ontstaat het?
Een lek in je dubbel glas heeft vrijwel altijd te maken met loslatende verbindingen tussen de afstandhouder en de glasplaten. De glasplaten van dubbel glas worden meestal van elkaar gehouden met een aluminium afstandhouder. Deze afstandhouder zorgt ervoor dat de glasplaten op hun plek blijven zodat de lucht of het gas in de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) zijn isolerende werk kan doen.
Om het geheel luchtdicht af te sluiten is er een speciale beglazingskit op de randen van de glasplaten aangebracht. Deze kitlaag kan worden aangetast door vocht of uv-straling. Dat kan gebeuren wanneer:
- het kitwerk in slechte staat verkeerd
- er sprake is van houtrot
- door een slechte verflaag op het raam
- door andere omgevingsfactoren.
Deze verschijnselen kunnen er voor zorgen dat je dubbele glas lek raakt.
Wanneer het raam niet langer luchtdicht is wordt er door het drukverschil vochtige lucht van buiten het raam ingezogen. Doordat de lucht of het gas in het raam niet langer stilstaat verliest het raam zo zijn isolerende werking.
Dubbel glas lek Ede: hoe voorkom je het?
Een lek raam kan meestal worden voorkomen door je ramen goed te (laten) onderhouden. Vergeet daarbij ook de draaiende delen niet. De scharnieren van je ramen en deuren zouden soepel moeten draaien en ze mogen vooral niet klemmen.
Onder ideale omstandigheden gaat dubbel glas ongeveer 25 tot 30 jaar mee. Krijg je nu al binnen een paar jaar na plaatsing problemen, dan is er wellicht sprake van een constructiefout. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de leverancier van je ramen.
Dubbel glas lek: glaszetter Ede helpt
Zie jij vocht, strepen of andere viezigheid tussen de glasplaten van je dubbel glas? Dan heb je te maken met een lek raam. Laat ons in dat geval je lekke raam vervangen. Je kunt een afspraak maken door te bellen naar 026 - 200 62 02 of een offerte aanvragen door het contactformulier in te vullen. Wij helpen je graag van lek dubbel glas af in Ede en omgeving.